Kutatás és fejlesztés

Kutatás és fejlesztés

A takarmánygyártásnak a feladata nem kevesebb, mint az állattenyésztés kiszolgálása az egyre intenzívebbé váló termelés megvalósítása érdekében, miközben a szigorodó állatjóléti, élelmiszerbiztonsági és környezetvédelmi elvárásoknak is meg kell felelni. E feladat elérése érdekében a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft.-nél fontosnak tartjuk, hogy takarmányaink K+F csapatunk irányításával folyamatosan korszerűsödjenek a legújabb hazai és nemzetközi kutatási eredményeket követve és gyakorlati tapasztalataink alapján. A naprakész tudáshoz hozzájárul a K+F területen (termékfejlesztés, receptgazdálkodás, szaktanácsadás) dolgozó kollegák magas fokú képzettsége: a terület szakembereinek mindegyike agrár-felsőfokú végzettséggel rendelkezik, ezen felül 3 főnek van tudományos (PhD) végzettsége és további 3 fő folytat jelenleg doktori iskolákban PhD. tanulmányokat.

A termékfejlesztésben nagy előnyt jelent cégcsoportunk elkötelezettsége az innováció irányába. Erre jó példa, hogy a Bonafarm Mezőgazdaság a Kaposvári Egyetemmel közösen üzemelteti az egyetem 200 kocás sertés kísérleti telepét, amely így kiváló lehetőség sertéstakarmányozási kísérletek elvégzésére.

Cégünk takarmányainak jelentős részét a csoporton belüli Bóly Zrt., Dalmand Zrt. és a Fiorács Kft. állattenyésztő telepeinek adja el. Az itt elért eredményeket, tapasztalatokat felhasználva baromfi-, sertés-, és szarvasmarha takarmányaink folyamatosan korszerűsödnek és megújulnak. Ezáltal egyre költséghatékonyabb állattenyésztés válik lehetővé a csoporton belüli és kívüli vevőink számára egyaránt.

Ezzel a háttérrel álltunk neki többek között a nagy sikerrel piacra bevezetett PLATINUM malac takarmányok, valamint a tejelő tehenek részére gyártott SOYZIN védett fehérjeforrás kifejlesztésének. Viziszárnyas fajoknál egy teljesen új, melléktermékekre alapozott takarmányozási technológia kidolgozását valósítottuk meg pályázati forrásból (GOP-2011 1.1.1.) A pályázat címe a „Teljesítmény orientált, környezet- és állatbarát takarmányozási technológiai prototípusok kidolgozása különböző viziszárnyas fajok részére”. A program eredményei hozzájárulnak a fontosabb lúd- és kacsatakarmányok táplálóanyag szolgáltató képességének jobb megismeréséhez. Ily módon a melléktermék felhasználás optimalizálásán alapuló költséghatékony takarmányozási technológia javítja az ágazat gazdaságosságát is.

Folyamatos fejlesztési munkánk eredményeképpen cégünk több, mint 1000 termékkel áll partnerei rendelkezésére, többek között ló, strucc, nyúl, prémesállat, hal, fácán, fürj, bárány, viziszárnyas, zsiráf és medve takarmánnyal is. Ennek az igen széles termékskálának a célja, hogy az általunk gyártott termékek közül minden állattartó megtalálja a számára leggazdaságosabb termelést biztosító takarmányt.

A klasszikus takarmányfejlesztésen túl kiemelten kezeljük a termékekhez kapcsolódó kiegészítők, szolgáltatások és gyártástechnológia innovációját is. Éppen ezért különösen fontos számunkra, hogy partnereink eredményes gazdálkodását széleskörű és magas szintű szolgáltatásokkal segítsük elő. Szaktanácsadóink gyakorló szakemberek, akik a naprakész elméleti ismeretek átadása mellett a gazdaságos termelés gyakorlati megvalósítását is szem előtt tartják. A partnereink igénye szerinti gyakorisággal takarmányozási, telepi menedzsment, munkaszervezési, technológiai, állategészségügyi szaktanácsadást nyújtunk. Szakmai támogatást adunk a végtermék előállítás gazdaságosságának további javítása érdekében.

Rreceptgazdálkodási szolgáltatásunk biztosítja az egyes korcsoportok részére optimális táplálóanyag tartalmú takarmány receptúrák elkészítését, azok rendszeres karbantartását, aktualizálását, számítógépes optimalizálását, és költségelemzését. A receptgazdálkodásunk és szaktanácsadóink által használt receptúra optimalizáló programok (pl.: Brill® Formulation és a Feed Ration Balancer™) a világ piacvezető szoftverei.

Fejlesztési munkánk és szakmai szolgáltatásaink kapcsán mindig a minőséget és a gazdaságosságot tartjuk szem előtt, hiszen tudjuk, hogy csak akkor lehetünk sikeresek, ha a takarmányainkra és szolgáltatásainkra alapozva partnereink is eredményes gazdálkodást folytatnak.

Notice: Undefined variable: powered_by in /data/babolnatakarmany.hu/wp-content/plugins/formcraft3/formcraft-main.php on line 1266
Hírlevél
""
1
Névteljes név
Previous
Next