„A holnap már tegnap elkezdődött” – Sertés Road Show

„A holnap már tegnap elkezdődött” – Sertés Road Show

A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. áprilisi rendezvénysorozatán a sertéstartók érdekes és izgalmas témájú előadásokon vehettek részt. A DanAvl Hungary Kft. tenyésztési vezetője előadásában részletesen beszámolt a tenyésztési programról, külön kitérve a genetika fontosságára. A DanAvl a yorkshire, a lapály és a duroc sertésfajtával dolgozik. A kutatások azt bizonyítják, hogy ezek a fajták hozzák a legjobb eredményeket. Manapság megváltoztak a tenyészcélok is, míg régebben a legfontosabb mutató az ötnapos élve született malacszám volt, mára a fajlagos takarmányhasznosítás, a napi testtömeg gyarapodás és a színhúsarány került előtérbe.

Mátyus Ferenc Róbert sertéstenyésztési vezető szintén a dán eredményekről beszélt, valamint arról, hogy ezek a számok itthon is elérhetőek lesznek. Beszámolt az új kantelepről is.

SZAKMAI PROGRAM

09:00 – 09:30 Regisztráció
09:30 – 09:40 Megnyitó
9:40 – 10:20 A DanAvl genetika jelene és jövője Magyarországon Morten Schnoll ügyvezető igazgató, DanAvl Hungary Kft. Stine Strange tenyésztési vezető, DanAvl Hungary Kft. Mátyus Ferenc Róbert sertéstenyésztési vezető, Bóly Zrt.
10:20 – 10:50 A genetikához adaptált költséghatékony takarmányozás Czompó Krisztián receptgazdálkodási vezető, Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft.
10:50 – 11:30 Bemutatkozik a Magyar Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetsége Fitos gábor ügyvezető
11:30 – 11:50 Kávészünet
11:50 – 12:20 A méret a lényeg, avagy a korszerű malactakarmányozás Vida Orsolya termékfejlesztési mérnök, Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft.
12:20 – 12:55 A GMO mentes sertéstakarmányozás a cégcsoporton belül, a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. termékeivel Dr. Fábián János K+F igazgató, Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft Lajtos Lajos értékesítési igazgató, Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft
12:55 – 13:10 Programzárás  

Hasonló bejegyzések