Termelés

Termelés

A Bonafarm Csoport, mint Magyarország vezető mezőgazdasági és élelmiszeripari cégcsoportja saját állattartó telepein és integrált partnerein keresztül is jelentős állatállománnyal rendelkezik. A Bonafarm Mezőgazdaság takarmányozási feladatait cégünk látja el, mely a cégcsoport takarmány igényei mellett hagyományosan a cégcsoporttól független piacokon is aktív, nagy múltú szereplő.
A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. a kiváló minőségű takarmányt országosan több telephelyen, egységes takarmány gyártási elvek és rendszerek alapján állítja elő.
A különböző genetikájú, korösszetételű és eltérő telepi körülmények között tartott állományok számára ideális a feltételekhez igazodó összetételű takarmányainkat a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. öt telephelyén (Nagyigmánd, Zalacséb, Újszász, Mohács, Dalmand) működő kilenc üzemében készítjük.Bonafarm-Bábolna Takarmány telephely

Európai szinten is egyedülálló módon a gyártó üzemek nem csak keveréktakarmányt, premixet, de fiatal állatok számára szükséges tápszereket is előállítanak, így biztosítva, hogy valamennyi állatfaj és valamennyi korosztály részére teljes komplex takarmánysorokat biztosítsunk vevőpartnereinknek. A takarmányok fizikai megjelenését tekintve lehetnek dercés, granulált és morzsázott keveréktakarmányok.
A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. több, mint 464 ezer tonna keverék-takarmányt állít elő évente, mellyel a hazai és a környező országok takarmánypiacának is meghatározó szereplője.
A nagyigmándi telephelyünkön található premix üzemünk – melyet az elmúlt évben kompletten felújítottunk – Magyarország legrégebbi ilyen jellegű üzemi, így gyártási tapasztalatunk több tízéves a premix előállítás kapcsán.

A kiváló minőség érdekében alapanyagainkat és késztermékeinket is folyamatosan vizsgáljuk. Valamennyi telephelyünkön hálózati összeköttetésben ún. NIR (spektrofotometriai) alapon, gyors vizsgálati eredményt produkáló rendszert működtetünk, de a nagyigmándi és a mohácsi laboratóriumokban laborvizsgálatokkal is ellenőrizzük tevékenységünket, hogy a vevőpartnereinknek garantáltan a legjobb minőségű takarmányt, folyamatosan ellenőrzött és fejlődő termelési rendszereinkkel állítsuk elő.
A gyártási, termelési rendszereink korszerűsítése kiemelt feladat, ezért minden évben jelentős értékű fejlesztések, beruházások történnek, melyek célja, hogy a takarmányok minősége még jobb legyen és előállításuk megfelelő költség és környezeti terhelés mellett valósuljon meg.

A technikai fejlesztés, innováció mellett kiemelt célunk, hogy Kollégáink a legkorszerűbb gyártási- és folyamat-irányítási rendszereket ismerjék, alkalmazzák. Szorosan együttműködünk hazai egyetemekkel és kutatóintézetekkel, takarmány gyártó eszközöket előállító cégekkel, részt veszünk tudományos konferenciákon, előfizetünk a legjelentősebb szakmai folyóiratokra, valamint Munkatársainknak lehetőséget biztosítunk szakmérnök és tudományos végzettség megszerzésére is.