Farmer Expo kiállítás Debrecenben

Farmer Expo kiállítás Debrecenben

31. alkalommal került megrendezésre a Farmer Expo nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari vásár 2022. augusztus 17. és 20. között Debrecenben. Több, mint 330 kiállító 17 ezer négyzetméteren várta a látogatókat.
A négynapos expo remek lehetőséget kínált az agrárágazat szereplőinek a kapcsolatépítésre, a bemutatkozásra. Cégünk a csarnokban várta partnereit és a kiállítás látogatóit.

Töretlen siker a Farmer Expo-n

Hazánk egyik legnagyobb agrárseregszemléje több, mint 28 ezer látogatót vonzott a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjába, mely 1993 óta ad otthont a rendezvénynek.
A vásárterület nagyrészét az idei évben is a mezőgazdasági gépek foglalták el. A megújult állatbemutató téren a szarvasmarha, a ló, a juh, a kecske, a baromfi és a nyúl legszebb egyedeit vonultatták fel. A Magyar Állattenyésztők Szövetsége a kiállítást hivatalos tenyészállat bemutató rendezvényként ismeri el.

Pályázatokkal segítik a gazdákat

Nagy István ünnepi beszédében kiemelte, hogy a nehéz körülmények – az aszály, az áremelkedések, a háború – ellenére is a gazdák kitartanak. Ismertette, hogy a mezőgazdasági vállalkozóknak milyen lehetőségeik annak az aszály okozta károk enyhítésére, milyen támogatásokat vehetnek igénybe.

Elismeréseket adtak át a Farmer Expo-n

A megnyitó alkalmával a Farmer Expo elismeréseit is átadták. Termékdíjat kapott a Bentley Labor Kft., a Dilaco Lighting Kft., az Evi Pfarming Kft. és a Hortivo Dél-Alföldi Kertészetek Szövetkezete.
A legtöbbet kiállítók között köszöntötték a Bos-Genetic Kft.-t, a Mester Good cégcsoportot, a Baromfi Klub Kft.-t, a Magyar Állattenyésztők Szövetséget, a Baromfi Coop Kft.-t, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát és az eddig harminc alkalommal jelenlévő Civita-Food Kft.-t.
A különdíjas az Ádám és Társa Kft., Harangi Sándor hajdúszoboszlói gazdálkodó és a Dél-Alföldi Kertészetek Szövetkezete lett.

Fontos kérdések a szakmai konferenciákon

Nagy érdeklődés övezte a szakmai konferenciákat, a négy nap alatt összesen 50 előadás hangzott el: a növénytermesztési kerekasztal beszélgetésen 500 gazda vett részt, az állattenyésztési fórumon 150 tenyésztő volt jelen.
A szakmai előadásokon olyan kérdéseket tárgyaltak meg, hogyan befolyásolja a háború a termelést, milyen hatásai lehetnek a vízhiánynak, illetve elmondható-e, hogy válságban van a magyar állattenyésztés?

Kísérőrendezvényként a Hortico Zöldség-Gyümölcs és Kertészeti Kiállítás különféle termékkóstolókkal várta az érdeklődőket.

 

Lábszky Edina
Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft.

Hasonló bejegyzések