Lovaskavalkád Nádasdon

Lovaskavalkád Nádasdon

2022. júniusában a Vas megyei Nádasd úgynevezett „Búcsúterén”,az „ Együtt Nádasdért ” Faluszépítő és Fejlesztő Kulturális Egyesület és Hétdombi Lovaspark Sportegyesület közös szervezésében két év kihagyás után ismét szabadidős lovasverseny került megrendezésre LOVASKAVALKÁD címen, amely egyik állomása a Szabadidős Lovas Versenysorozatnak.

A jól szervezett, nagy érdeklődést és sok látogatót vonzó családi eseményen nemcsak a környékbeliek vettek részt, hanem Vas megye sok más településéről, illetve ezen kívül Győr-Moson-Sopron, Zala, Somogy és Veszprém megyéből is szép számmal (110 nevezett versenyző) érkeztek lovasok. A versenyzők 14 számban indulhattak, amelyen végül is 160 startot tartottak kicsiknek és nagyoknak. A füves terület előkészítése, a lovas pályák, a felkészülési helyek, illetve a színpad és a versenyiroda kialakítása számos, embert próbáló feladat elé állította a lelkes szervezőket és azok segítőit. A verseny napján már a kora reggeli óráktól érkeztek a lovak és izgatott gazdáik, akik gyorsan belakták a rendelkezésükre álló teret. A hangosbemondó segítségével a nézők és a programon aktívan is részt vevők folyamatosan követhették az éppen aktuális versenyszámokat, illetve a lezárult futamok eredményhirdetéseit is.

A versenybírók által nagy gondossággal felügyelt és lebonyolított futamokon számos lovasegyesület tagjai képviseltették magukat, hogy a végén, a kezdőktől a rutinos lovasokig, egyesek apróbb, mások nagyobb sikerekkel örvendeztessék meg szurkolótáborukat és a szép számú közönséget.

A kedvező időjárási feltételeknek és a remek szervezésnek köszönhetően végül is 14 kategóriában hirdethettek győztest, amelynek fődíjai közül kilencet a Nádasdi Takarmánybolt tulajdonosai (Kutrovácz Éva és Gábor) ajánlottak fel fő támogatójuk a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. jóvoltából. A szervezők külön kiemelték, hogy a nívós sportesemény a számos szponzori támogatás és önkéntes munka nélkül nem jöhetett volna létre, ezért külön köszönet mindenkinek, aki ebben segített. Mindezek eredményeképpen, a remek időben s az egyre jobban alakuló hangulatban nagy sikert aratott a vidám zenei aláfestés és a tombolasorsolás, nem is beszélve Bödő Niki táncosairól és az ÖVÖN ALUL zenekar fergetes számairól.

A nap végére egyöntetű volt a vélemény, mely szerint: JÖVŐRE, VELETEK, UGYANITT!

 

Kóbor Lajos
területi képviselő
Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft.

Hasonló bejegyzések