Megújult Crémo borjútakarmányok és kiegészítők

Megújult Crémo borjútakarmányok és kiegészítők

Egyre több tudományos közlemény lát napvilágot, amelyek a borjúnevelés és a későbbi teljesítmény közötti összefüggéseket vizsgálják. Legyen szó akár a tenyésztésbevétel illetve az első ellés időpontjáról, vagy az első laktációs tejtermelésről, az adatok mind a borjúnevelés jelentőségét támasztják alá. Ezt igazolja a globális trendek alakulása is, amelyek a borjúnevelést, azon belül pedig a tejtáplálás időszakát helyezik fókuszba.

Tejpótló tápszerek

A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. megújult tejpótló tápszerei három új márkanéven érhetők el a piacon, Crémo Silver, Crémo Gold, és Crémo Platinum elnevezésekkel. A három tejpótló között kizárólag a tápértéktartalomban van különbség, ami csak a fehérje- és a zsírforrások mennyiségét és arányát érinti, így mindenki megtalálhatja a számára legoptimálisabb megoldást. Az összetevők, illetve azok kifogástalan minősége mindhárom termék esetében standard.

A tápanyagokon túlmenően a tápszerek olyan funkcionális összetevőket is tartalmaznak, amelyek az állatok egészségi állapotának fenntartását, és az általános jóllét biztosítását szolgálják. Egy saját fejlesztésű zsírforrásnak köszönhetően a termék esszenciális omega-6 és omega-3 zsírsavakat is tartalmaz, de megtalálhatók benne közepes szénláncú zsírsavakat is, amelyek antimikrobás hatásuk révén a bélrendszerben lévő káros baktériumok szaporodását gátolják. A termékek 3 féle probiotikumot (Bacillus Substilis, Bacillus Licheniformis, Enterococcus Faecium) is tartalmaznak az egészséges bél mikroflóra fenntartásáért. A szerves sav tartalom pedig elősegíti az emésztést és gátolja a kórokozó mikrobák elszaporodását.

Starter takarmányok

Az elmúlt évek kísérleti eredményeire támaszkodva megújítottuk starter takarmányainkat is. A tejpótlókhoz hasonlóan a startereknél is három termékkel kívánjuk kielégíteni partnereink igényeit.

A Crémo Borjú elődje, az MT borjú termék már évtizedes múltra tekint vissza, ami elsősorban a stabil minőségnek és a kedvező árnak volt köszönhető. Az elmúlt évektől eltérően a termék nem csak az összetételében és tápanyag tartalmában újul meg, hanem ezúttal a nevében is. A Crémo Borjú starter takarmány nagyobb fehérje- és könnyen fermentálható rosttartalmával továbbra is jó választás, minden tápanyagot tartalmaz, amellyel megvalósítható a biztonságos és kiegyensúlyozott borjúnevelés.

A Crémo Borjú Extraprot starter takarmány a Crémo Borjú továbbfejlesztett, nagyobb nyersfehérje tartalmú változata. A termék a könnyen fermentálható rostok mellett olyan összetevőket is tartalmaz, amelyek a bendőpapillák kialakulását és fejlődését támogatják. Optimális választás azoknak, akik korábbi választást szeretnének megvalósítani, illetve nagyobb választási súlyt szeretnének elérni.

A Crémo Borjú Müzli starter takarmány az évek óta piacon lévő, jól bevált Crémo Müzli továbbfejlesztésének eredménye. Nagyobb nyersfehérje- és jól fermentálható rosttartalma mellett az alapanyagok egy részét pelyhesített formában tartalmazza. Jelentős melasztartalmának köszönhetően ízletes takarmánya a borjaknak, amellyel maximalizálható a borjak szárazanyag felvétele. Ily módon nem csak a választás időpontja rövidülhet, de maximálisan kihasználhatjuk a borjak növekedési erélyét is.

CalfCare

A CalfCare egy komplex, amelynek a hatóanyagai stimulálják az immunrendszert, segítve ezzel a klinikai tünetek kialakulásának megelőzését. Légzőszervi problémák esetén javítja a légutak átjárhatóságát. A csillós hámsejtek frekvenciáját emelve segíti a légutakban lévő váladék feloldását és eltávozását. Hatóanyagai óvják a fiatal állatokat a kriptosporídiózis és a kokcidiózis kórokozóitól. A CalfCare a tejpótló tápszereink és starter takarmányaink választható kiegészítője.

Crémolit elektrolit pótló

A borjúnevelés során gyakran előfordulhatnak folyadékvesztéssel járó időszakok, pl.: hasmenéssel járó megbetegedés, különböző stressz faktorok, melynek során a borjak egy nap alatt testtömegüknek akár 10%-át kitevő vízmennyiséget is képesek elveszíteni. Ilyen esetekben az elektrolit pótlók, mint a Crémolit alkalmazása és az állatok rehidratálása nélkülözhetetlen. A Crémolit nagy energia tartalma mellett tartalmazza a szükséges elektrolitokat, és a metabolikus acidózis ellensúlyozásához szükséges puffer anyagokat is.

Dr. Tanai Attila
fejlesztési vezető
Bonafarm- Bábolna Takarmány Kft.

Hasonló bejegyzések