Új köntösben a Bábolna Takarmány termékei

Új köntösben a Bábolna Takarmány termékei

A csomagolás az, amivel először találkozunk egy termék megvásárlásakor, ezért a gyártók nagy hangsúlyt fektetnek a külcsínre. Egy kutatás viszont arra mutat rá, hogy a csomagolás színénél sokkal fontosabb, hogy miből készült.

A természet az emberi lét alapja, ezért létfontosságú, hogy védelmezzük természeti erőforrásainkat, a vizet, a levegőt, a természeti élőhelyeket. Cégünk hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, hiszen a jelen és jövő nemzedékének egészsége és életkörülménye függ attól, hogy milyen mértékben óvjuk környezetünket. Feladatunknak tekintjük a környezetre veszélyes ártalmak, károsodások okainak felismerését, azok megelőzését, illetve megszüntetését.

A környezetvédelem szerepe

A környezetvédelem fontos, mert segít megtartani a Föld élővilágának egészségét és ökológiai egyensúlyát, amelynek alapja a víz, az oxigén, a talaj, az élőlények és a klíma. A környezetvédelem szükséges a jelen és a jövő generációk egészségének megőrzése érdekében.

Milyen a környezetbarát csomagolás?

Bábolna Takarmány új csomagolásA környezetbarát csomagolás hozzájárul ahhoz, hogy jelentős mértékben csökkentsük a fogyasztással járó környezeti terhelést, mivel anyaguk környezeti szempontból fenntarthatóak, a hulladék mennyiségének csökkentését, a veszélyes anyagok kibocsátásának minimalizálását és a fenntartható fejlődés elősegítését célozza. Ezeket a szempontokat figyelembe véve tervezte meg cégünk az idei évben csomagoló anyagainak cseréjét.

A szigorú jogszabályok, mely az élelmiszerrel érintkező műanyagok megfelelőségét tartja szem előtt, de gondolnunk kell a fenntarthatósági elvekre is. Ezen okokból döntöttünk olyan csomagolóanyag mellett, mely 100%-ban újrahasznosítható.
Ez azért is kiemelten fontos számunkra, mert vállalatunk éves felhasználása több, mint 1 millió darab zsák. Az új csomagolás hat méretben, 20, 25, 30, 35 és 40 kg-os töltősúllyal kerül a piacra. Az új zsákokba többek között baromfi, szarvasmarha, sertés, juh és nyúl állateledelt csomagolunk.
Az új designnal tavasztól találkozhatnak partnereink.

„Egy felmérés alapján Magyarországon a megkérdezettek 91%-a támogatja a végtelenszer újrahasznosítható csomagolást. A válaszadók majdnem kétharmada egyetért azzal, hogy a környezet védelmét a hulladék mennyiségének csökkentése, a szelektív gyűjtése, az egyéni újrahasznosítás szolgálná legjobban. A magyarok csaknem fele tudja, mi történik a szelektíven gyűjtött hulladékkal, és azzal is tisztában van, hogy az újrahasznosított anyag érték.” – Forrás: MTI, kutatás: Nestlé Hungária-NRC 2021

Lábszky Edina
Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft.

Hasonló bejegyzések