Újabb három évre megújításra került a környezetirányítási rendszer tanúsítványunk

Újabb három évre megújításra került a környezetirányítási rendszer tanúsítványunk

A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. 2014-ben hozta meg a döntést, hogy a magas minőségbiztosítási rendszer fenntartása mellett felelős vállalatként az MSZ EN ISO 14001:2015 környezetirányítási rendszerszabványban foglaltaknak is eleget tesz.

A 2023 decemberében lezajlott többnapos megújító audit során a két legnagyobb kapacitású telephelyünk, Nagyigmánd és Mohács működése került górcső alá. Az átfogó vizsgálat során ellenőrzésre kerültek a telephelyi dokumentumok (szerződések, nyilvántartások, adatszolgáltatások stb.), a telepehely működése környezetvédelmi szempontok alapján, az üzemi és munkahelyi gyűjtőhelyek, valamint a telephelyen keletkező hulladékok gyűjtése és tárolása.

Az audit sikerrel zárult, tanúsítványunk megújításra került újabb hároméves ciklusra, 2026. december 7-ig. A köztes években felügyeleti auditok biztosítják a szabvány szerinti működés ellenőrzését.

Az elmúlt 9 évben a környezetirányítási rendszer bevezetéséhez köthető mérhető előnyök:

  • a működés ökológiai lábnyomának csökkenése,
  • a környezeti teljesítmény folyamatos javulása,
  • a fajlagos hulladék mennyiségének csökkenése,
  • a fajlagos energiafelhasználás csökkenése,
  • a környezetszennyezés és az ezzel járó esetleges hatósági bírságok megelőzése.

Célunk további jó eredmények elérése, harmóniában a fenntartható fejlődés elveivel. A jövőben is megóvjuk, kíméljük környezetünket és válaszolunk a változó környezeti körülményekre, egyensúlyban a társadalmi-gazdasági igényekkel.

Jámborné Lajtmann Júlia
környezetirányítási vezető
Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft.

Hasonló bejegyzések