Válságos időben is kimagasló eredmények a Bábolna Takarmánnyal

Válságos időben is kimagasló eredmények a Bábolna Takarmánnyal

A 2020-as esztendő nagy kihívások elé állította a magyar baromfi termelőket. A februárban elindult madárinfluenza vírus terjedése megtizedelte a baromfi állományunkat. A 2016-2017-es járványban elhullott mennyiséget az idei fertőzés sajnos megduplázta. A 2020 évi járvány eddig közel 5 millió baromfi elhullásához vezetett, ebből 1,2 milliót, megelőzés céljából fojtottak le. A fertőzött területekre a hatóság csak saját felelősségre engedett baromfit telepíteni, amely további termelés kiesést okozott a baromfi piacon.

Márciusban újabb kihívás következett, ugyanis a világban tomboló COVID-19 vírus terjedésének megelőzése céljából elrendelték az iskolák, éttermek bezárását. A húsipar ennek a bő két hónapos kiesésnek még mind a mai napig viseli a következményeit. A felvásárlási árak szinte minden állatfajnál beestek, így járt a brojler ágazat is, ahol súlyos, 20-30 Ft/kg-os átvételi árcsökkenést tapasztalhattunk. A vágóhidak szinte mindenhol fagyasztóra tudtak termelni, nagyon kevés volt a kereslet a friss húsáruk után.
Az említett kihívások mellett termeltek partnereink, hiszen a telepeket üzemeltetni kellett és csak nagyon kevesen engedhették meg maguknak azt, hogy ne fogadjanak le napos madarat. Ilyen vis major körülmények között talán még fontosabb, hogy továbbra is jó eredményekkel dolgozzanak a termelők.
A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. kutatás és fejlesztés csapata azon dolgozik, hogy olyan takarmányokat készítsen, amelyekkel partnereink stabilan jó eredményeket tudjanak elérni, brojler takarmányainkat is ebben a szellemben fejlesztjük.
A 2020-as év első félévi termelői eredményeinkből kiemeltünk néhányat. A legfontosabb telepi mérőszámok megerősítik, hogy partnereink telepmérettől függetlenül a Bábolna Takarmányokkal kimagasló – stabilan 400-as brojler index feletti – eredményeket értek el az ország különböző pontjain.

brojler táblázat

Partnereink eredményeihez ezúton is gratulálunk, köszönjük bizalmukat és további sikereket kívánunk!

Kocsis Máté
vezető baromfi szaktanácsadó
Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft.

Hasonló bejegyzések