Arasson sikert! – Bábolnai Gazdanapok

Arasson sikert! – Bábolnai Gazdanapok

A Bábolnai Gazdanapok története egészen 1977-ig nyúlik vissza, hiszen akkor került megrendezésre az első kiállítás. Az idei évben 20 ezer négyzetméteren, több, mint 150 kiállító várta az érdeklődőket Bábolnán. Közönségben sem volt hiány, hiszen közel 25 ezer látogatót vonzott az esemény. Cégünk standján munkatársaink adtak felvilágosítást, tanácsot a hozzájuk forduló gazdáknak, érdeklődőknek.

Fontos az összefogás

Haál Gábor, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy az idei esemény történelmi jelentőségű, hiszen 35. alkalommal kerül megrendezésre a kiállításra.
Zászlós Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke arról beszélt, hogy tanulni jöttünk, hogy mennyire fontos a tudásszerzés, a megfelelő ismeretek elsajátítása.
Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mondott Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora is. Beszédében Darwin elméletét emelte ki, miszerint napjainkban csak a legjobbak tudnak talpon maradni és a versenyképesség szempontjából a minőségre kell törekedni.

Nagy István agrárminiszter

Fotó: www.facebook.com/Nagy István

 

A csütörtöki megnyitó alkalmával Nagy István agrárminiszter beszédében hangsúlyozta, hogy ne feladjuk a küzdelmet, hanem a nehézségekből merítsünk erőt, hiszen ezek a nehézségek mutatják meg a lehetőségeket. Ha a Gazdanapokon körül nézünk, akkor megállapíthatjuk, hogy a magyar agráriumnak és benne Bábolnának jövője van. Az itt felsorakozó innováció ugyanis olyan erő, ami bevetésre vár, hogy okosan használva ne csak az aktuálisan jelentkező kihívásoknak tudjunk megfelelni, hanem a legjobb gyakorlatokat egymástól átvéve, összefogva előre tudjunk lépni.
Az agrárminiszter tájékoztatta a gazdákat a pályázati forrásokról, a lehetséges támogatásokról.

 

 

A Bábolnai Gazdanapok díjazottjai

Az Agrárminisztérium különdíjban részesítette az Andest 2005 Kft.-t, valamint a 35. jubileum alkalmából a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok részére miniszteri elismerő oklevelet adományozott, melyet Haál Gábor igazgató vehetett át. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elismerésben részesítette a Győri Agroker Zrt.-t, míg a rendezői szakmai elismerést Rombauer Tamás érdemelte ki.

A szervező minden évben elismeri a Bábolnai Gazdanapok egyes kiállítóinak kiemelkedő teljesítményét. Idén szakmai különdíjat ítélt meg a Vérteserdő Zrt.-nek és az Andreas Stihl Kft.-nek, valamint a legjobb marketing díját adományozta a Marton Genetics cégcsoportnak.
Továbbá az idén tizedik alkalommal adták át az Év Magyar Mezőgépe innovációs díjat, amelyet a szakértő bizottság a Nor-An Kft. hatsoros sávművelőjének ítélt oda. A II. helyezett a VGM Hungary Kft., a III. helyezett az Amazone Technologies Kft. lett.
A szervezői díjat Sipos Norbert vehette át.

Gazdag programkínálat

A megnyitó után szakmai programsorozat és színvonalas gépbemutatók várták az érdeklődőket.Bábolnai Gazdanapok kiállítás

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) Ifjú Gazda konferenciáján közel 100 fős hallgatóság előtt vitatták meg a legaktuálisabb talaj-egészségügyi témákat.
A Bábolna Gazdanapok Fórumon három napon át zajlottak a kerekasztal-beszélgetések: első alkalommal a finanszírozás, hitel és a kezesség kérdéseit vitatták meg a szakértők, majd az agrár-környezetgazdálkodás és a farmmenedzsment fontos témáit járták körül, szombaton pedig napjaink egyik legfontosabb kérdéséről az öntözésről, az öntözési közösségekről esett szó.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. idén negyedik alkalommal szervezte meg a Szakiskolai Napot. A nagy sikerű rendezvényen 19 oktatási intézményből közel ezer mezőgazdasági technikumi és szakképzőiskolai tanuló vett részt.

A nagy sikerű 2018-as döntő után, ebben az évben ismét a Bábolnai Gazdanapokon rendezték meg az STIHL Országos Fakitermelő Bajnokságát, ahová négy regionális válogató versenyről kerültek be az ország legprofibb favágói. A versenyen 241 ponttal az ÉSZAKERDŐ 100+ csapata (Lengyel Lajos, Máté Viktor, Kiss Attila, Pankotai Zoltán) bizonyult a legjobbnak, II. helyezett 261 ponttal a Ritrovi Kft. – Mecsekerdő Zrt. közös csapat (Rittlinger Róbert, Juhász István, Bakó László, Bakó András) és III. helyezett 290 ponttal a Gemenc Zrt. csapata lett (Mézes Gergely, Hideg Bence, Papp László, Bottyán Péter).

A kiállításon létesített Szaktanácsadási pontokon szakértőktől kérdezhettek a gazdák és oszthatták meg egymás között tapasztalataikat.

A Bábolnai Gazdanapok kapcsán Czompó Krisztián értékesítési igazgatóval készült interjú ITT érhető el.

 

Lábszky Edina
Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft.

Hasonló bejegyzések