Újra sikert aratott a Bábolnai Gazdanapok

Újra sikert aratott a Bábolnai Gazdanapok

A nagy múltú esemény a hagyományokra építkezik, de minden évben igyekszik újdonsággal is előállni. A rendezvény főszervezője, a Magyar Mezőgazdaság Kft. arra törekszik, hogy a kiállítók és a látogatók igényeit kielégítse. Húszezer négyzetméteren, közel kétszáz kiállító mutatta be a legújabb technikai és technológiai fejlesztéseket.
A Bábolna Takarmány munkatársai cégünk standján várta a gazdákat és az agrárszakma iránt érdeklődő szakiskolásokat.

Az ünnepélyes megnyitón miniszteri különdíjat vehettek át az IKR Agrár Kft. képviselői. A NAK különdíjában az Agrovario Kft., a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok különdíjában pedig a Porsche Hungária részesült.
Bábolnai Gazdanapok 2023

A kiállítás megnyitóját követően gazdag szakmai programsorozat és színvonalas bemutatók várták az érdeklődőket.
A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) Ifjú Gazda konferenciáján közel 150 fős hallgatóság előtt vitatták meg a generációváltás és gazdaságátadás legaktuálisabb témáit.
A Bábolna Gazdanapok Fórumon három napon át zajlottak a kerekasztal-beszélgetések: első alkalommal a KAP és a finanszírozás kérdéseit vitatták meg a szakértők, majd a gabonapiaci helyzet járták körül, szombaton pedig a fenntartható kertészkedésről esett szó.
A Magyar Mezőgazdaság Kft. idén ötödik alkalommal szervezte meg a Szakiskolai Napot. A nagy sikerű rendezvényen 25 oktatási intézményből 1100 mezőgazdasági technikumi és szakképzőiskolai tanuló vett részt. A diákok az ország minden pontjáról érkeztek és a Bábolnai Takarmány standját is meglátogatták (fotó: a seregélyesi Eötvös József Technikum, Szakképző Iskola diákjai).
A kiállításon létesített Szaktanácsadási pontokon a NAK szakértőitől kérdezhettek a gazdák és oszthatták meg egymás között tapasztalataikat.
A szervezők nem hagyták figyelmen kívül a családokat sem, hiszen ismeretterjesztő programok, népi ügyességi játékok szórakoztatták a gyerekeket, illetve népszerűnek bizonyult az arborétum látogatás is.

Jövőre újra szeretettel várjuk Önöket!

Lábszky Edina
Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft.

Hasonló bejegyzések