Három sikeres nap Hódmezővásárhelyen

Három sikeres nap Hódmezővásárhelyen

A XXVI. ALFÖLDI ÁLLATTENYÉSZTÉSI ÉS MEZŐGAZDA NAPOK  megnyitójával egy időben az eső is eleredt, ugyanakkor a borús idő ellenére  már az első napon sokan ellátogattak a kiállításra. A három napon át tartó kiállításon a neves tenyésztők mellett az állattenyésztés és növénytermesztés háttériparának legfontosabb szereplői is képviseltették magukat. 

A Bonafarm Mezőgazdaság a korábbi évekhez hasonlóan két helyszínen fogadta partnereit. A vetőmag-és takarmányágazatának termékeit bemutató standunkkal a  II-es  csarnokban találkozhattak partnereink, a szabadtéri helyszínen pedig a DanBred a Bonafarm Csoport sertéságazatával közösen képviselte a dán sertés genetikát.
A Bonafarm Mezőgazdaság mindkét helyszínén számos partnerünk megfordult, tehát a kiállítás idén is jó alkalmat adott arra, hogy szakmai együttműködéseinket tovább erősítsük sertés és más ágazatokban is. A dán genetikát bemutató sátorban a kiállítás mindhárom napján malacokat sorsoltunk ki a látogatók között.
A kiállítás megnyitójában Antal Gábor, a szervező Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy a kiállítás színvonalas megszervezése minden évben nagy kihívás, de az idén még nagyobb a felelősség, hiszen ebben az évben a hódmezővásárhelyi kiállítást az OMÉK társrendezvényeként nevezték ki.
Elmondta, hogy a kiállításon immár harmadik alkalommal rendezik meg az agrár-felsőoktatási intézmények közötti versenyt. A fiatalokkal kapcsolatban azt is megjegyezte, hogy egyre nagyobb az érdeklődés részükről, hiszen szervezett formában 1761 diák vett részt az eseményen. Több mint 500 kiállító és 50-60 ezer látogató vesz részt a rendezvényen évről évre, így mára az ország legjelentősebb vidéki kiállításává nőtte ki magát. Ebben az évben 24 országból érkeztek kiállítók és látogatók.   – közölte Antal Gábor.

Az első napon került sor minden állatfaj esetében a showbírálatokra és a kiállítás második napján adták át a tenyésztési díjakat a Magyar Állattenyésztők összevont tenyésztési nagydíját.  OMÉK társrendezvény lévén, a miniszteri különdíjat is és a cégek által felajánlott különdíjakat.
Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. különdíját szarvasmarha esetében a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. kapta. A díjat Dr. Totthné Dr. Polner Antónia  Szarvasmarha tenyésztési  osztályvezető vette át. Az 500.000 Ft értékű különdíjat a legszínvonalasabban felkészített Holstein-fríz fajtájú tenyészállat utódcsoport bemutatásáért adományozta a cég.  A különdíj levásárolható a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. Soyzin termékére. A Magyar Állattenyésztők Szövetsége összevont tenyésztési nagydíját a kiállításon legeredményesebben szereplő kiállító a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. kapta.

Nagy GyulaA sertéstenyésztők között a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. különdíját kapta Nagy Gyula rábacsécsényi tenyésztő a legszebb Magyar Nagyfehér kocasüldő bemutatásáért, valamint Módos Imréné bihartordai tenyésztő a legszebb Magyar Lapály kocasüldő bemutatásáért. Mindkét tenyésztő 250.000 Ft értékű különdíjat kapott, amely levásárolható a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. PigCare Malacmentő Programunk termékeire. A különdíjakat Lengl Tamás a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. ügyvezetője adta át a díjazottaknak.

 

Az elismerések méltó helyükre kerültek, hiszen a díjazott tenyésztők már többször bizonyították tenyésztői munkájuk eredményét.

Hasonló bejegyzések