Hydrogel – A vízbe zárt érték

Hydrogel – A vízbe zárt érték

Az intenzív növekedési eréllyel bíró baromfifajoknál a jó start kulcsfontosságú a genetikai teljesítőképesség maximumának elérésében. A hazai és nemzetközi irodalmak, szakmai kutatások felhívják a figyelmet a korai takarmányozás számos szempontból előnyös hatásaira a napos madarak fejlődésére és növekedésére tekintettel.

A kelést követő periódus meghatározó jelentőségű a madarak életképessége szempontjából, amelyben fontos szerepe van első takarmányfelvételig eltelt idő arányos csökkentésének. Ez a növekedési erélyre, az emésztőtraktus fejlődésére és az immunrendszer aktivációjára kedvező hatással bír.
A szélsőséges, csak a hústermelő képesség javítására irányuló szelekció eredményeként a hibridek nagyobb mennyiségű izomtömeget építenek fel rövidebb idő alatt, mint korábban bármikor, így a menedzsment első napjainak fontossága jelentősen felértékelődött.
A napos baromfi kelést követő minél előbbi takarmány- és vízfelvétele döntő jelentőségű a hizlalási periódus teljesítménymutatóinak szempontjából. A kelési szakasz időtartamához a további keltetőben végzett műveletek és a szállítás ideje is hozzáadódik, miközben a napos állatok sem vizet, sem takarmányt nem tudnak fogyasztani. A kelést követően a szikzacskó tartalma biztosítja a napos baromfi esszenciális táplálóanyagokkal való ellátását, azonban az első takarmányfelvételig a testtömeg a folyamatosan csökkenő szik mennyisége miatt csökken. A telepítési idő elhúzódása negatív hatással van a napos madarak hizlalási paramétereire, az állatoknál dehidratáció valamint csökkent ellenálló képesség lép fel, ennek következtében magasabb kieséssel számolhatunk. A telepítési idő elhúzódásával a madarak növekedési üteme lelassul, a tömeggyarapodás csak az első takarmányfelvételt követően indul meg. Az éhezés meghatározza a felnőtt állat izomfejlődését, valamint stesszorként jelentkezik, amely késlelteti a bélcsatorna fejlődését, ezzel negatívan befolyásolja a napos baromfi immunrendszerét. A közvetlenül kelés után adott korai takarmány számos szempontból előnyös a baromfi fejlődése, növekedése szempontjából.

A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. fejlesztése a Hydrogel fogadó és hidratáló gélként funkcionáló takarmány-kiegészítő. Magas víztartalmú anyag, amely képes magában tartani hosszú időn keresztül a vizet, majd az állat szervezetében elengedni azt. Szállítóládába helyezve és fogadáskor a takarmányra egyenletesen szórva megakadályozza a napos madarak dehidratációjának veszélyét, valamint a fellépő energiahiányt. Az élénkzöld színű komplex összetételű gél felkelti a napos baromfik érdeklődését. Az energia-, vitamin- és probiotikum-tartalma erősíti az immunrendszert, megalapoz a bélrendszer számára egy olyan egészséges felszívó felületet, amellyel a madár zökkenőmentesen képes átállni a szik táplálóanyagairól a szilárd takarmány fázisra. A Hydrogel biztosítja a kelést követő periódus kritikus időszakában a megfelelő indítást, amely elengedhetetlen az állomány genetikai potenciáljának.
Termékünk a befektetett tudományos kutatással és háttérrel, a komplex problémakezeléssel, kedvező ár-érték arányával kiemelkedik a magyar piacon található termékek közül. A gél használatával az állomány összetétele egyöntetűbb, csökken az elhullási arány. A Hydrogel esetében a befektetés mértéke kevesebb, mint a naposkori érték 1%-a.

A Hydrogel vízbe zárt értéket jelent a napos brojler, pulyka, árutojó, viziszárnyas, fürj, fácán részére.

Valamennyi napos baromfi megérdemel egy jó kezdést!

Hasonló bejegyzések