Megújult a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. gépparkja

Megújult a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. gépparkja

A tavasz nemcsak a földeken hozott megújulást, hanem a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. gépparkjában is, új targoncák és nagy kapacitású tartálykocsi segítik a takarmány mozgatását.

A mai modern kor igényeihez alkalmazkodva öt telephelyen 32 új, Linde márkájú targonca segíti a mindennapi anyagmozgatást. Az új targoncáknál a biztonságos üzemeltetés feltételei (fény-, hangjelzés) egységesen biztosítottak és a szűkebb fordulók sem jelentenek már akadályt. További újdonság, hogy a magas emelésű munkák elvégzéséhez személyemelő kosarak is a rendelkezésre állnak ezzel is biztosítva a biztonságos munkavégzést. Gépkezelőink örömmel fogadták az új eszközöket, mivel a biztonság és a kedvező üzemfenntartási költségek mellett a targoncák ergonómiai berendezése is sokkal kényelmesebb.

Targoncák mellett Feldbinder típusú tartályos félpótkocsival is bővült a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. gépparkja. A 4 kamrájában morzsázott, dercés, granulált takarmányt szállíthatunk, akár kamránként elszeparálva egyszerre mind a három fajtát is. A tartálykocsi befogadó képessége 60 m3, melyben az ömlesztett takarmány súlya akár a 25 tonnát is meghaladhatja. A látványos tartályos félpótkocsival bárhol az országban találkozhatunk.