Nagydíjjal ismerték el a Bonafarm Mezőgazdaság fenntartható takarmányozási technológiáját

Nagydíjjal ismerték el a Bonafarm Mezőgazdaság fenntartható takarmányozási technológiáját

Nagydíjat nyert a Bonafarm Mezőgazdaság a XXIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Nemzetközi Szakkiállítás és Vásárhoz kapcsolódó, „A Magyar Állattenyésztésért Termékdíj” 2022-es pályázatán.

„A Magyar Állattenyésztésért Termékdíj” idei pályázatának nagydíját a Bonafarm Mezőgazdaság takarmány- és sertéságazata nyerte el „Fenntartható takarmányozási megoldások a vágósertés-előállítás környezetterhelésének és ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében” című szakmai anyagával.

A pályázati anyag fókuszában a Bonafarm Mezőgazdaság takarmány- és sertéságazata által közösen elvégzett, Magyarországon egyedülállónak számító olyan kísérletek és fejlesztések álltak, amelyek eredményeképp a kedvezőtlen ökonómiai környezetben is képes a mezőgazdasági vállalatcsoport egyensúlyt teremteni a nagyüzemi termeléssel történő vágósertés-előállításban úgy, hogy közben az ökológiai elvárásoknak is maradéktalanul megfelel.

Az idei felhívás keretei között összesen 17 pályázatot értékelt a szakmai zsűri az állattenyésztési kategóriában. A bíráló bizottság elnöke Dr. Wagenhoffer Zsombor Ph.D, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének ügyvezető igazgatója volt, míg a bíráló bizottság tagjai közt helyet kapott Dr. Annaházi László, az ANIPHARMA Kft. ügyvezetője és Dr. Sallai László, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának Növénytudományi és Környezetvédelmi Intézetének főiskolai docense.

Alföldi Állattenyésztési Napok díj

Bakó Gábor – Bonafarm Mezőgazdaság sertéságazat-igazgatója
Czompó Krisztián – Bonafarm Takarmányágazat értékesítési igazgatója
Forrás: www.allattenyesztesinapok.hu

A díjat Czompó Krisztián, a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. értékesítési igazgatója és Bakó Gábor, a Bonafarm Mezőgazdaság sertéságazat-igazgatója vette át.

„A Magyar Állattenyésztésért Termékdíj Nagydíja a hazai mezőgazdaság egyik legrangosabb elismerése, ezért nagy öröm számunkra, hogy a szakmai zsűri ezt most nekünk ítélte. A pályázatunkban szereplő takarmányreceptúráink megfelelőségét számos etetési kísérlettel és ehhez kapcsolódó modellszámításokkal igazoltuk. A sertéságazatunkkal közös többéves projektünk ezzel a díjjal egy olyan szakmai elismerést kapott, amely reményeink szerint partnereink felé is igazolja, hogy az általunk előállított takarmányok érdemben hozzájárulhatnak tevékenységük eredményességéhez” – mondta el Czompó Krisztián, a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. értékesítési igazgatója.

 

 

Alföldi Állattenyésztési Napok díjazottak

Termékdíj pályázat díjazottjai
Forrás: www.allattenyesztesinapok.hu

 

„Büszkék vagyunk, hogy a saját sertéstelepeinken, valamint a Bonafarm sertésintegrációjának partneri telepein már egy saját fejlesztésű, fenntartható sertéstakarmányozási technológiát alkalmazunk. Ennek a technológiának köszönhetően képesek voltunk arra, hogy nehéz gazdasági körülmények között is csökkentsük a vágósertés előállításunk ökológiai lábnyomát, amire egyre nagyobb figyelem összpontosul a társadalom részéről” – fejtette ki Bakó Gábor, a Bonafarm Mezőgazdaság sertéságazat-igazgatója.

 

 

 

Sok szeretettel várjuk a XXIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon
Hódmezővásárhelyen 2022. május 5. és 7. között a II. csarnok 223-as standján!

A rendezvény programja ITT elérhető.