„Szárnyaljon velünk!” – Baromfi Road Show

„Szárnyaljon velünk!” – Baromfi Road Show

A 2018-as évben a korábbi évekhez hasonlóan ismét a Sarlóspusztai Club Hotel adott helyet a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. baromfi szakmai rendezvényének.

Az előadások megtervezésénél és az előadók meghívásánál arra törekedtünk, hogy minden partnerünk megtalálja az érdeklődési körének megfelelő témát, ezért hallhattunk előadásokat a brojlercsirke betegségeiről kezdve a pulyka hízlaláson át a vízi szárnyas nevelésig.
A szakmai napot Dr. Horváth Papp Imre kezdte meg a tőle megszokott gyakorlati stílusban, előadása során nagyon sok hasznos tanácsot kaphattunk a baromfiak vírusos megbetegedéseiről, és az ezek elleni védekezésről. Ezután munkatársaink előadásaiban hallhattunk a megújult brojler és árutojó takarmányainkról, a fejlesztések céljairól és az új takarmányokkal elérhető termelési eredményekről és a termelés során szerzett gyakorlati tapasztalatokról.
A Hendrix Genetics pulyka szaktanácsadója, Pierre Dulac a termelők munkáját segíti Európában, a keltetőtől egészen a hízóalapanyag előállításáig. Előadása azért volt nagyon hasznos partnereink számára, mert így első kézből, az általuk nevelt Hybrid Converter pulykák tenyésztő cégétől kaphattak gyakorlati tanácsokat, hogy milyen kulcspontok szükségesek az eredményes pulyka neveléséhez. Az előadás során számos gyakorlati illusztrációt és videofilmet láthattunk arról, hogy milyen technikai és környezeti tényezők szükségesek ahhoz, hogy pulykáinkat naggyá és boldoggá tegyük.
Az angol nyelvű előadás után két partnerünk osztotta meg velünk tapasztalatait. Elsőként Kovács Péter a Dab-Pig Kft. ügyvezetője a pulykanevelés ökonómiai oldalait mutatta be, majd Kiss Csaba az Integrál Lúdtenyésztő Egyesület elnökhelyettese avatott be minket az EU jogszabályoknak megfelelő liba, valamint kacsa nevelésbe.

Ezúton is köszönjük partnereinknek, hogy elfogadták meghívásunkat, és reméljük sok hasznos információval térhettek haza rendezvényünkről.

Hasonló bejegyzések