Új időpontban, töretlen sikerrel zárultak az Alföldi Állattenyésztési Napok

Új időpontban, töretlen sikerrel zárultak az Alföldi Állattenyésztési Napok

Sikeresen zárta kapuit a XXVIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Hódmezővásárhelyen.  A kiállítás tematikájában, tartalmában és programjaiban nagyrészt változatlan formában várta a látogatókat. A látogatók számát tekintve 14%-kal elmaradt a 2019-es rendezvénytől, de így is közel 50 ezer érdeklődő jelent meg az expón. A kiállítás nemcsak hazánkban, hanem a határon túl is elismert, hiszen 25 országból, 200 látogató érkezett.

Kiss Gyula juhtenyésztő

Kiss Gyula juhtenyésztő

Cégünk rendszeres kiállítója hazánk egyik legnagyobb mezőgazdasági szakmai találkozójának, az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napoknak Hódmezővásárhelyen. A 28. Alföldi és Állattenyésztési Napokra – az OMÉK társrendezvényeként – szeptember 23. és 25. között került sor. Az állattenyésztés nyolc ágazatának legjelesebb képviselői mutatkoztak be.

A kiállítás tematikája, sokszínűsége a már megszokott, az előző évekhez hasonlóan a szervezők színes programokkal, fajtabemutatókkal várták a kiállításra látogatókat. A rendezvény három napja alatt számos tenyészállat és fajtabemutatót láthattunk, mint például juh, kecske, ló, húsmarha, baromfi, hal. Sor került a sertés árverésre, a magyar vizsla showra, és a fogathajtó versenyre is.
A szakmai előadások szintén eredményesnek bizonyultak, a Juh- és bárányhús fogyasztást népszerűsítő spanyol-magyar multiprogram, illetve az Aktuális szabályozási kérdések az agrárgazdaság területén konferencia.

Agronómia Kft. holstein-fríz

Agronómia Kft.
„Baba” legszebb tőgyű tejelő tehén

 

Pénteken mindenki izgatottan várta a tenyészállat bírálat ünnepélyes díjkiosztását, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan a Bábolna Takarmány különdíjat ajánlott fel, idén a szarvasmarha-tenyésztőknek és juh kiállítóknak.

Dózsa Agrár Zrt.

Biharnagybajomi Dózsa Agrár Zrt.
Madar László

 

A legszebb tőgyű tejelő tehén bemutatásáért az Agronómia Kft., a legszínvonalasabban felkészített Holstein-fríz fajtájú tenyészállat utódcsoport bemutatásáért a Biharnagybajomi Dózsa Agrár Zrt. és a legszínvonalasabb hústípusú növendékcsoport bemutatásáért Kiss Gyula, szabadhidvégi juhtenyésztő vehette át cégünk különdíját.A díjakat Balassa Gergely a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. ügyvezetője adta át.

Kovács Dávid fogathajtó

Kovács Dávid – Bodor Lovas Klub SE
Kettesfogat C kategória I. helyezés

 

Szombaton a lovasoké volt a főszerep, hiszen fogatbemutató, lovastorna, csikósbemutató szórakoztatta a nagyérdeműt. A fogathajtó verseny Kettesfogat C kategóriában az 1. díjat Kovács Dávid a Bodor Lovas Klub SE-től, a 2. díjat Olasz Lajos a Kéktói Ménes SE-től, a 3. díjat Némedi György az Abonyi Lovas Klubtól vehette át cégünk marketingvezetőjétől, Harmath Krisztinától. Az üvegplakett mellé Bábolnai Zabmentes lómüzlit kaptak a nyertes fogathajtók.

Fontos tartjuk a személyes találkozókat, a szakmai tapasztalatcseréket, ezért a Bábolna Takarmány az idei évben is a már megszokott helyen, de megújult környezetben várta partnereit.
Találkozzunk jövőre is!

 

Lábszky Edina
Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft.

Hasonló bejegyzések